انواع جای جوش

انواع جای جوش

نویسنده : دکتر کلالی
۱۳۹۶/۰۵/۱۴
0 نظرات

انواع جای جوش

ماکول‌ها

ضایعات پوستی قرمز رنگ با بنفش رنگ که مسطح هستند و زمانی تشکیل می‌شوند که جوش چرکی روی پوست تشکیل شده باشد. این ضایعات ممکن است تا ۶ ماه روی پوست بمانند اما به مرور زمان محو می‌شوند.

تغییر رنگ پوست پس از التهاب آن

ممکن است در جای جوش، رنگ پوست شما تغییر کند و تیره شود. این اتفاق بیشتر در بین افرادی می‌افتد که رنگ پوست تیره‌ای دارند، ولی گاهی در بین افرادی که رنگ پوست روشن دارند نیز دیده می‌شود. معمولا از بین رفتن و محو شدن این تغییر رنگ پوستی، تا ۱۸ ماه زمان می‌برد.

جای زخم ناشی از افزایش تشکیل بافت پوستی (هایپرتروفیک یا کلوئیدی)

این جای جوش‌ها به صورت بافت اضافی و برآمدگی بر روی پوست هستند. علت بروز این جای جوش‌ها این است که بعد از خوب شدن جوش، بر اثر واکنش پوست شما برای ترمیم خودش، کلاژن زیادی تولید می‌شود. این جای زخم‌ها معمولا تا سالها روی پوست باقی می‌ماند.

جای زخم ناشی از بازسازی ناقص بافت پوستی (آتروفیک)

این جای زخم‌ها به صورت فرورفتگی هستند و علت بروز آن‌ها ترمیم ناقص پوست پس از خوب شدن جوش می‌باشد. وقتی که التهاب ناشی از جوش باعث می‌شود که بافت پوست از بین برود و پوست به سمت داخل دچار فرورفتگی شود، این جای جوش‌ها شکل می‌گیرند. انواع جای جوش آتروفیک عبارتند از:

آیس پیک یا چکشی: این نوع جای جوش از انواع دیگر بسیار شایع‌تر است و معمولا روی گونه‌ها شکل می‌گیرد. این جای جوش دارای لبه‌های دندانه‌دار و عمق شیب‌دار می‌باشد و شکل آن‌ها شبیه به فرورفتگی سر یک یخ‌شکن در پوست است. این جای جوش‌ها ممکن است عمیق یا سطحی باشند.

فرورفتگی فیبروتیک: این جای جوش‌ها بسیار بزرگ و با لبه‌های تیز و عمقی با شیب زیاد هستند. جای زخم‌های آیس‌پیک ممکن است در صورتی که پیشرفت کنند تبدیل به جای زخم‌های فیبروتیک شوند.

جای جوش بوکسار یا واگنیاین نوع جای جوش به صورت فرورفتگی‌هایی است که این فرورفتگی‌ها دارای زوایا و مانند چند ضلعی هستند. این نوع جای جوش معمولا در شقیقه‌ها و گونه ایجاد می‌شود. این نوع جای جوش ممکن است سطحی یا بسیار عمیق باشد.

جای جوش رولینگ یا غلتکیاین جای جوش‌ها باعث می‌شود که سطح پوست مواج شود. این جای جوش‌ها دارای لبه‌هایی هستند که با سطح طبیعی پوست ادغام می‌شود.