چه غذاهایی برای افطار و سحر مناسب نیست؟

چه غذاهایی برای افطار و سحر مناسب نیست؟

نویسنده : دکتر کلالی
۱۳۹۶/۰۳/۱۴
0 نظرات

دکتر جلیل نباتی  در رابطه با تغذیه در ماه مبارک رمضان و چگونگی حفظ سلامتی در این ماه، گفت:  روزه داران بهتر است بجای استفاده از نوشابه‌های گاز دار و مواد قندی مانند زولبیا و بامیه از خرما و کشکش و آبمیوه‌های طبیعی استفاده کنند.
 
وی ادامه داد: باید هنگام سحری از مصرف غذای شیرین و پرخوری خودداری شود و برای جبران کمبود آب و املاح مورد نیاز بدن در فاصله زمانی بین سحر تا افطار به جای مصرف غذاهای چرب و شیرین از میوه و سبزیجات استفاده شود.
 
دکتر نباتی به کاهش فعالیت دستگاه گوارش در زمان روزه داری اشاره کرد و گفت: در زمان روزه داری مصرف سریع مواد غذایی سنگین با حجم زیاد می تواند موجب بروز ناراحتی های گوارشی شود لذا برای جلوگیری از اختلال در هضم غذا در هنگام افطار آب زیاد ننوشند.
 
وی با اشاره به تأثیرات خوردن سحری در سلامتی معنوی و جسمی افراد گفت: برای مصرف سحری توصیه می‌شود افراد یک ساعت زودتر از خواب بیدار شوند تا ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحری و مناجات با خداوند متعال بدون عجله سحری را صرف کنند.
 
این متخصص تغذیه با بیان اینکه آش رشته و غذاهای سرخ کردنی مناسب افطار نیست افزود: بهترین نوع افطاری را نان و پنیر و سزیجات است و حداقل نیم ساعت فاصله بین افطار و وعده شام باید لحاظ شود.
 
وی گفت: افراد دیابتی نیز با مشورت پزشک معالج و تنظیم وعده‌های دارویی خود می توانند با حذف مواد شیرین در رژیم غذایی خود از برکات این ماه عزیز بهره مند شوند.
 
ایسنا